گفتار درمانی از چه سنی باید شروع شود؟
هر کودکی با سرعت خودش رشد می کند. با این حال، نقاط عطف رشدی وجود دارد که کودک شما باید آنها را رعایت کند. اگر فرزند شما در سن خاصی به نقاط عطف رشدی نرسد، می تواند باعث نگرانی شود. یکی از این زمینه ها رشد گفتار است. واقعیت این است که برخی از کودکان دیرتر از دیگران به نقاط عطف می رسند ، بنابراین برای والدین دشوار است که بفهمند مشکلی وجود دارد یا خیر.
علل تاخیر در گفتار
تاخیر در گفتار در کودکان می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. کودک شما ممکن است دارای اختلالات دهانی باشد، مانند مشکلات زبان یا کام (سقف دهان). فرنولوم کوتاه (چین زیر زبان) همچنین می تواند باعث مشکلات گفتاری شود، زیرا می تواند حرکت زبان را محدود کند و مانع از صحبت صحیح کودک شما شود. بسیاری از کودکان به دلیل مشکلات دهانی-حرکتی تاخیر در گفتار دارند. این بدان معنی است که آنها در هماهنگی لب و زبان خود برای ایجاد صداهای گفتاری مشکل دارند. در نهایت، تاخیر گفتار نیز می تواند ناشی از مشکلات شنوایی باشد. بدون شنوایی خوب، کودک درک خوبی از صداها پیدا نمی کند و این امر تقلید آنها را دشوار می کند.
بنابراین، چگونه متوجه می شوید که فرزندتان به گفتار درمانی نیاز دارد یا خیر.
گفتار درمانی از چه سنی باید شروع شود؟
در اوایل سه ماهگی، نوزادان مبتلا به تاخیر در رشد شروع به نشان دادن علائم می کنند. اگرچه ممکن است برای دیدن یک گفتاردرمانگر خیلی زود به نظر برسد، اما برای نظارت بر علائم هرگز زود نیست. اگر متوجه هر گونه نگرانی شدید، با پزشک اطفال کودک خود صحبت کنید.
تا ۱۲ ماهگی
اگر هنگام صحبت با کودک شما واکنشی نشان نمیدهد، میتواند نشانهای از این باشد که باید به یک متخصص مراجعه کنید. تا ۱۲ ماهگی، کودک شما باید بتواند از برخی حرکات مانند اشاره، تکان دادن و تکان دادن سر استفاده کند. اینها نشانه هایی هستند که نشان می دهد کودک شما ارتباط را درک می کند و مهارت های ابتدایی در نحوه برقراری ارتباط با شما دارد.
در سن ۲۴ ماهگی
تا ۲ سالگی کودک باید اولین کلمات خود را گفته باشد. اکثر کودکان می توانند چند کلمه را با هم بیان کنند مانند آب بده. اگر کودک شما صدا نمی کند و به جای آن برای برقراری ارتباط به حرکات متکی است، باید به یک متخصص گفتاردرمانی مراجعه کنید. نشانه دیگر این است که فرزندتان بدون اینکه شما به او دستور صحبت بدهید، مستقل صحبت نمی کند. در نهایت به صدای فرزندتان توجه کنید. اگر هنگام صحبت کردن متوجه صدای خش دار شدید، ممکن است نشانه ای از مشکل دیگری باشد که نیازمند بررسی های دقیق تر است.
۳ سالگی و بالاتر
در این مرحله، کودک شما باید بتواند کلمات زیادی را به زبان بیاورد. شما باید حدود ۷۵ درصد از آنچه فرزندتان می گوید را درک کنید. اگر درک گفتار فرزندتان در این مرحله برای شما دشوار است، با یک متخصص صحبت کنید.
بهترین مرکز گفتاردرمانی در شرق تهران
در صورتی که در مورد وضعیت گفتاری کودک خود هرگونه ناراحتی دارید می توانید با متخصصان ما در مرکز گفتاردرمانی لبخند مشورت کنید. متخصصان ما خدمات گفتاردرمانی را در کلینیک و یا بصورت گفتاردرمانی آنلاین و گفتاردرمانی در منزل ارائه می دهند.
مقالات مرتبط :