توانبخشی سندرم داون

انواع روش های توانبخشی را می توان در برنامه های مداخله اولیه و در طول زندگی فرد مبتلا به این سندرم برای ارتقاء بیشترین رشد ، استقلال و بهره وری بکار برد.

از آن جایی که کودکان سندرم داون اغلب نسبت به همسالان خود دچار ضعف و تاخیر هستند توانبخشی نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی آن ها در سالهای آتی زندگی خواهد داشت.

توانبخشی سندرم داون

فیزیوتراپی سندرم داون

شامل فعالیت ها و تمریناتی است که به تقویت مهارت های حرکتی ، افزایش قدرت عضلات و بهبود وضعیت بدن و تعادل کمک می کند.

فیزیوتراپی به ویژه در اوایل زندگی کودک بسیار مهم است ، زیرا توانایی های بدنی پایه و اساس مهارت های دیگر است. توانایی چرخاندن ، خزیدن و رسیدن به نوزادان به نوزادان در مورد جهان اطراف و نحوه تعامل با آن کمک می کند.

درمانگر فیزیوتراپی همچنین می تواند به کودک مبتلا به سندرم داون کمک کند تا چالش های فیزیکی مانند تن عضلات پایین را جبران کند ، به نحوی که از مشکلات طولانی مدت جلوگیری کند. به عنوان مثال ، یک فیزیوتراپیست می تواند به کودک کمک کند تا الگوی راه رفتن کارآمدی را ایجاد کند ، نه الگویی که ممکن است منجر به درد پا شود.

گفتاردرمانی سندرم داون 

درمان با زبان گفتاری می تواند به کودکان مبتلا به سندرم داون کمک کند تا مهارت های ارتباطی خود را بهبود بخشیده و از زبان به طور مثرتری استفاده کنند.

کودکان مبتلا به سندرم داون اغلب دیرتر از همسالان خود صحبت می کنند. یک متخصص گفتار درمانی می تواند به آنها در توسعه مهارت های اولیه لازم برای برقراری ارتباط مانند تقلید صداها کمک کند. درمانگر همچنین ممکن است به نوزاد شیر بدهد زیرا شیردهی می تواند ماهیچه هایی را که برای گفتار استفاده می شوند ، تقویت کند.

در بسیاری از موارد ، کودکان مبتلا به سندرم داون زبان را می فهمند و می خواهند قبل از صحبت کردن با هم ارتباط برقرار کنند. درمانگر گفتار درمانی می تواند به کودک کمک کند تا از راههای ارتباطی دیگری مانند زبان اشاره و تصاویر استفاده کند تا زمانی که او صحبت کردن را یاد بگیرد.

یادگیری برقراری ارتباط یک فرآیند مداوم است ، بنابراین فرد مبتلا به سندرم داون همچنین می تواند از درمان گفتار و زبان در مدرسه و همچنین در مراحل بعدی زندگی بهره مند شود. درمانگر ممکن است در مهارتهای گفتگو ، مهارت تلفظ ، درک آنچه خوانده می شود (درک مطلب) و یادگیری و به خاطر سپردن کلمات کمک کند.

کاردرمانی سندرم داون

کاردرمانی بخش مهمی از برنامه توانبخشی سندرم داون است ، کاردرمانگر به یافتن راه هایی برای تنظیم وظایف و شرایط روزمره برای مطابقت با نیازها و توانایی های فرد کمک می کند.

این نوع درمان مهارت های مراقبت از خود مانند غذا خوردن ، لباس پوشیدن ، نوشتن و استفاده از رایانه را آموزش می دهد.

یک کاردرمانگر ممکن است ابزارهای خاصی را ارائه دهد که می تواند به بهبود عملکرد روزمره کمک کند ، مانند مدادی که گرفتن آن راحت تر است.

در سطح دبیرستان ، یک کاردرمانگر می تواند به نوجوانان کمک کند مشاغل ، مشاغل یا مهارتهایی را که با علایق و نقاط قوت آنها مطابقت دارد ، شناسایی کنند.

روان درمانی

درمان های احساسی و رفتاری برای یافتن پاسخ های مفید برای هر دو رفتار مطلوب و نامطلوب کار می کنند. کودکان مبتلا به سندرم داون ممکن است به دلیل مشکل در برقراری ارتباط ناامید شوند ، ممکن است رفتارهای اجباری داشته باشند و ممکن است دچار اختلال بیش فعالی و نقص توجه و سایر مسائل مربوط به سلامت روان شوند.

این نوع درمانگران سعی می کنند بفهمند چرا کودک رفتار می کند ، راه ها و راهکارهایی برای اجتناب یا جلوگیری از وقوع این موقعیت ها ایجاد می کنند و روش های بهتر یا مثبت تری را برای واکنش به موقعیت ها آموزش می دهند.

روانشناس ، مشاور یا سایر متخصصان بهداشت روانی می توانند به کودک در مقابله با احساسات کمک کرده و مهارت های مقابله ای و بین فردی را تقویت کنند.
تغییرات در سطح هورمون هایی که نوجوانان در دوران بلوغ تجربه می کنند می تواند باعث پرخاشگری آنها شود. درمانگران رفتاری می توانند به نوجوانان کمک کنند تا احساسات شدید خود را بشناسند و راههای سالم را برای رسیدن به احساس آرامش به آنها آموزش دهند.

والدین همچنین می توانند از راهنمایی در مورد نحوه کمک به کودک مبتلا به سندرم داون در مدیریت چالش های روزانه و رسیدن به پتانسیل کامل خود بهره مند شوند.

 

کلمات مرتبط :

توانبخشی سندرم داون – کاردرمانی سندرم داون – گفتاردرمانی سندرم داون – مرکز توانبخشی کودکان در شرق تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
مشاوره در واتس آپ