بازی درمانی برای کودکان به روشی از روان درمانی اطلاق می شود که در آن درمانگر از خیال پردازی های کودک و معانی نمادین بازی او به عنوان وسیله ای برای درک و ارتباط با کودک استفاده می کند.
هدف بازی درمانی کاهش مشکلات رفتاری و عاطفی است که به طور قابل توجهی با عملکرد طبیعی کودک تداخل دارند.
بازی درمانی برای کودکان کمک زیادی به بهبود ارتباط و درک بین کودک و والدینش کمک می کند.
کودکان افکار و احساسات خود را از طریق بازی به طور طبیعی تر از ارتباط کلامی به اشتراک می گذارند. همانطور که کودک بازی می کند، درمانگر نوع برخورد کودک را با چالش هایی که در طی بازی ایجاد می شوند رصد می کند.
کودکان افکار و احساسات خود را از طریق بازی به طور طبیعی تر از ارتباط کلامی به اشتراک می گذارند. همانطور که کودک بازی می کند، درمانگر شروع به تشخیص مضامین و الگوها یا روش های استفاده از موادی می کند که برای کودک مهم هستند. با گذشت زمان، متخصص بازی درمانی به کودک کمک می کند تا از بازی معنا بسازد.
گاهی اوقات، کودکان در بازی درمانی انواع دیگری از درمان را نیز دریافت خواهند کرد. به عنوان مثال، کودکان که قادر به کنترل توجه، تکانه ها، تمایل به واکنش با خشونت نیستند یا اضطراب شدیدی را تجربه می کنند، ممکن است در حین شرکت در بازی درمانی برای این علائم دارو مصرف کنند.
فواید بازی درمانی برای کودکان
- بهبود بیان کلامی
- بهبود کنترل تکانه ها
- کنترل پرخاشگری
- یادگیری روشهای مناسب برای مقابله با اضطراب و ناامیدی
- بهبود ظرفیت اعتماد و ارتباط با دیگران
- در این نوع درمان، درمانگر هنگام درمان کودک از درک رشد شناختی و مراحل مختلف رشد عاطفی و همچنین تعارضات مشترک در این مراحل استفاده می کند.
بازی درمانی برای درمان مشکلاتی که در رشد طبیعی کودک اختلال ایجاد می کنند استفاده می شود. چنین مشکلاتی از نظر درجه بسیار شدید هستند و برای چندین ماه بدون حل اتفاق افتاده اند.
این نوع درمان برای کودکانی که آزار جنسی یا فیزیکی، بی توجهی، از دست دادن خانواده را تجربه کرده اند نیز استفاده می شود.
کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری نیز می توانند از مزایای بازی درمانی برای کودکان بهره مند شوند، این کودکان ممکن است بازی درمانی را برای کاهش احساس اعتماد به نفس پایین، نگرانی بیش از حد، درماندگی و بی کفایتی که به مشکلات یادگیری و مبارزات تحصیلی آنها مرتبط است، دریافت کنند. علاوه بر این، آنها باید نوع خاصی از تدریس خصوصی به نام اصلاح شناختی دریافت کنند که به مسائل یادگیری خاص می پردازد.
ارزیابی ها قبل از جلسات درمانی
بازی درمانی به مسائل روانی می پردازد و برای کاهش مشکلات پزشکی یا بیولوژیکی استفاده نمی شود. کودکانی که مشکلات جسمانی دارند باید برای ارزیابی پزشکی به پزشک مراجعه کنند تا ماهیت مشکل مشخص شود و در صورت لزوم درمان مناسب پزشکی دریافت کنند.
به همین ترتیب، کودکانی که مشکلات تحصیلی را تجربه میکنند، باید یک ارزیابی عصبروانشناختی یا روانشناختی عمیق دریافت کنند تا وجود یک ناتوانی یادگیری مبتنی بر زیستشناختی روشن شود.
جلسات با والدین فرصت های مهمی برای آگاه ساختن درمانگر در مورد عملکرد فعلی کودک در خانه و مدرسه است و برای اینکه درمانگر بینش و راهنمایی هایی را به والدین ارائه دهد. در مواقعی، درمانگر پیشنهادهایی در مورد تکنیکهای فرزندپروری، راههای جایگزین برای برقراری ارتباط با فرزندشان ارائه میکند، و همچنین به عنوان منبعی برای اطلاعات در مورد رشد کودک عمل میکند. جزئیات جلسات کودک به طور معمول با والدین مورد بحث قرار نمی گیرد.
در بازی درمانی، درمانگر در اکثر جلسات به تنهایی با کودک ملاقات می کند و بسته به موقعیت، زمان هایی را برای ملاقات با والدین جداگانه یا با کودک تعیین می کند. ساختار جلسات به منظور ایجاد احساس امنیت و ثبات برای کودک و والدین به شیوه ای ثابت حفظ می شود. جلسات هر هفته برای یک روز و ساعت یکسان برنامه ریزی می شوند و برای مدت زمان یکسانی برگزار می شوند. دفعات جلسات معمولاً یک یا دو بار در هفته است.
کلمات مرتبط :
بازی درمانی برای کودکان – فواید بازی درمانی – مزایای بازی درمانی – گفتاردرمانی در پیروزی – کاردرمانی در پیروزی